facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Domowy makaron jajeczny

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 szklanka mąki pszennej
* 1 jajko
* 1-2 łyżki źródlanej wody
* sól

Przygotowanie

Mąkę przesiać, wysypać na stolnicę, for­mując stożek. Zrobić dołek i wbić jaj­ka, dodać wodę z solą i wyrobić na elas­tyczne ciasto. Rozwałkować i nieco prze­suszyć. Zwinąć w rulon i pokroić na paseczki lub kwadraty o boku 2x2 cm. Taki makaron możemy przygotować także z ra­zowej mąki lub zabarwić, dodając zamiast wody sok lub puree ze szpinaku albo prze­cier lub sok pomidorowy.

Ilość odsłon: 758
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl