facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Dorsz w ziołowym kremie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* pieprz czarny 1 według uznania
* sól 1 według uznania
* marchew 1 szt
* koperek 1 łyżeczka
* natka pietruszki 1 łyżeczka
* sok z cytryny 1/2 szt
* śmietana 300 g
* por 1 szt
* cebula 1 szt
* filety z dorsza 4 szt
* szczypiorek 3 łyżeczki

Przygotowanie

Filety skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 10 min. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewkę pokroić w słupki. Por przepołowić, pokroić w półkrążki. Śmietanę wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić solą oraz pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić warzywa, posolić, przesmażyć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć ryby, przesmażyć z obu stron. Ryby przełożyć do rondla z warzywami, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 min.

Ilość odsłon: 781
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl