Przygotowanie
Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę . Pieczarki obrać , opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać margarynę , wrzucić cebulkę , chwilkę podsmażyć i dodać pieczarki . Smażyć do momentu odparowania soku . Doprawić solą i pieprzem.
Połówkę piersi z kurczaka przekroić wdłuż na dwa kotlety . Każdy z nich rozbić tłuczkiem jak najcieniej. Posolić , popieprzyć i oprószyć czosnkiem . Na każdym z kotletów położyć po 1 łyżce startego żółtego sera i po czubatej łyżce podsmażonych pieczarek . Zwinąć w dość ścisłe roladki , spiąć wykałaczkami.
Tak przygotowane roladki panierować w mące , roztrzepanym jajku i bułce tartej . Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć powoli na małym ogniu - aż do zrumienienia.