facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Drobiowe szaszłyki z marchewką i cebulą

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4 podwójne filety z kurczaka (ok. 2 kg)
Marynata:
5 łyżek jogurtu naturalnego
4 ząbki czosnku
ostra papryka w proszku
tymianek
sól morska
pieprz

marchewka (ok. 30 dag)
cebula (ok. 50 dag)

Przygotowanie

Filety z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, ostrą papryką w proszku, tymiankiem, solą morską i pieprzem. Gotową marynatę dodać do kurczaka, razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Marchewkę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać z łusek i pokroić w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian: kurczaka, marchewkę, kurczaka, cebulę, kurczaka, marchewkę, kurczaka itd. Gotowe drobiowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły. Podawać z ulubionym sosem i sałatką.

Ilość odsłon: 785
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl