facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Drobiowe szaszłyki z pieczarek i papryki

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 podwójne filety z kurczaka (ok. 1 kg)
Marynata:
1 łyżka musztardy
1 łyżka oliwy z oliwek
sos sojowy

średniej wielkości pieczarki (ok. 50 dag)
Marynata:
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny

1 duża czerwona papryka (ok. 30 dag)
ostra papryka w proszku

Przygotowanie

Filety z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek i sosem sojowym. Gotową marynatę dodać do kurczaka, wymieszać i włożyć do lodówki na około 2 godziny.

Pieczarki obrać ze skórki (kapelusz i trzonek). Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać do pieczarek i razem wymieszać. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę,

Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kurczaka, pieczarkę, kurczaka, paprykę, kurczaka, pieczarkę, kurczaka itd. Gotowe szaszłyki posypać ostrą papryką w proszku i rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 25 minut, od czasu do czasu szaszłyki obracać, żeby się nie przypaliły. Podawać z ulubionym dipem i sałatką.

Z podanych składników wyjdzie około 18 szaszłyków.

Ilość odsłon: 1147
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl