facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Duszona papryka z grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

5 - 6 strąków papryki,
25 dag fasolki szparagowej,
25 dag zielonego groszku z puszki (bez zalewy),
15 dag świeżych lub solonych grzybów,
2 łyżki oliwy lub oleju,
1,5 łyżki masła lub margaryny,
2 cebule,
1 ząbek czosnku,
20 dag pomidorów,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Paprykę zanurzyć we wrzącej wodzie, odcedzić, zdjąć skórkę, usunąć pestki i pokroić w paski. Fasolkę oczyścić, ugotować i pokroić na kawałki. Grzyby oczyścić, pokroić. Solone grzyby zagotować w wodzie bez soli, dodatkowo przeląc zimną i odcisnąć. Rozgrzać olej, podsmażyć cebule, dodać grzyby i razem poddusić. Groszek, paprykę, fasolkę i grzyby przełożyć do rondla, dodać masło, przyprawić solą i pieprzem. Pomidory umyć i pokroić w kawałki. Ząbek czosnku drobno posiekać. Dodać pomidory i czosnek do potrawy i dusić aż do odpowiedniej gęstości. Podawać z pieczywem.

 

Ilość odsłon: 734
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl