facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Duszony kurczak z warzywami

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 300 g piersi z kurczaka z kośćmi
* 1 czerwona papryka
* 150 g pieczarek
* 1 cebula
* 3 łyżki oleju
* 1/8 I białego wina
* 1 łyżka sosu sojowego
* 1 łyżeczka soli
* 1/4 łyżeczki pieprzu
* 1 łyżeczka słodkiej papryki
* 280 g kukurydzy konserwowej
* 4 łyżki śmietany

Przygotowanie

Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki wielkości ok. 4 cm. Paprykę podzielić na ćwiartki, usu­nąć gniazda nasienne i również po­kroić na kawałki wielkości ok. 4 cm. Oczyszczone grzyby opłukać i osu­szyć. Obraną cebulę pokroić w drob­ną kostkę. 2 Wszystkie składniki w wyżej przed­stawionej kolejności podsmażyć na oleju na złoty kolor.

Do tłuszczu, na którym smażone by­ło mięso, grzyby i warzywa dodać wino oraz przyprawy i zagotować. Dodać podsmażone składniki i sos dusić pod przykryciem.

Na 5 minut przed końcem duszenia dodać kukurydzę i śmietanę. Potra­wę doprawić do smaku i od razu podawać na stół.

Ilość odsłon: 792
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl