facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Eskalopki z polędwiczek wieprzowych

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

60 dag polędwiczek pieprzowych
1 kostka pieczeniowa Knorr
20 dag grzybów (najlepiej prawdziwków, ale mogą być też pieczarki)
1 mała cebulka
60g mąki pszennej
1 łyżka Delikat do mięs

Przygotowanie

Polędwiczki pociąć w plastry o grubości około 1 cm. Plastry rozbić tłuczkiem, doprawić Delikatem do mięs, oprószyć w mące i obsmażyć na patelni. Odłożyć na bok.

Na patelni podsmażyć pokrojone w plastry grzyby, ułożyć je na eskalopkach i posypać tartym serem. Tak przygotowane zapiecz w piekarniku.

Na patelni po smażeniu mięsa i grzybów położyć pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę podsmażyć po czym dodać odrobinę mąki (około 1 łyżki). Wlać czerwone wino i gotować aż odparuję o połowę. Dodać 200 ml (szklankę) wody i kostkę pieczeniową Knorr.

Całość gotować około 15 minut aż sos zgęstnieje.

Sos podawać razem z eskalopkami.

Ilość odsłon: 1701
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl