facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Farsz do pierogów ruskich

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

- szklanka
ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 25 dag białego, dokładnie odsączonego sera
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju do zasmażenia cebuli
- sól
- pieprz

Przygotowanie

Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu, powinna się lekko zrumienić. Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze, dodajemy cebulę i przyprawy - farsz powinien być jednolity, pulchny, lekko pikantny.
Pierogi podajemy polane skwarkami ze świeżej słoniny lub cebulą, zarumienioną na tłuszczu, albo z gęstą, kwaśną śmietaną (bądź kefirem)

Ilość odsłon: 1319
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl