facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Farsz pierogowy z kaszy gryczanej z grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

25 dkg suchej kaszy gryczanej,
5 dkg suszonych grzybów,
1 cebula,
1 jajko,
sól,
pieprz,
10 dkg słoniny

Przygotowanie

1. Grzyby namoczyć na kilka godzin w 1 litrze wody i następnie ugotować w tej samej wodzie.

2. Grzyby odcedzić, wywar zlać delikatnie do innego garnka.

3. Wywar ponownie zagotować i do wrzącego wsypać kaszę, gotować 15 min.

4. Słoninę pokroić w kostkę i zesmażyć na niej pokrojoną drobno cebulę.

5. Kaszę odcedzić, wystudzić. Wymieszać z jajkiem, cebulą i połową tłuszczu, wyrobić. Dodać posiekane drobno grzyby. Doprawić solą i pieprzem (około 1 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu).

 

Podawać polane tłuszczem zesmażonym ze słoniny.

Ilość odsłon: 770
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl