facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Farsz pierogowy z suszonych grzybów do czerwonego barszczu

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 dkg suszonych grzybów,
pół szklanki tartej bułki,
1 cebula,
1 łyżka masła,
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

1. Grzyby namoczyć dzień wcześniej lub co najmniej 5-6 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyły, odcedzić.

2. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, nie rumienić.

3. Grzyby i cebulę zmiksować, dodać bułkę, sól i pieprz.

4. Ciasto kroić w kwadraty o boku 3 cm, lepić uszka lub wykrawać małe kółka i lepić pierożki.

 

Podawać zalane czerwonym barszczem.

Ilość odsłon: 881
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl