facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fasola szparagowa po chińsku

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 łyżka oleju arachidowego (z orzeszków ziemnych) lub sezamowego
2 ząbki czosnku pokrojonego w cienkie plasterki
450 g świeżej fasolki szparagowej, umytej i przyciętej
1 łyżka cukru
2 łyżki sosu ostrygowego
2 łyżeczki sosu sojowego

Przygotowanie

Rozgrzać olej arachidowy w woku lub w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć na nim czosnek, aż brzegi zaczną brązowieć, około 20 sekund. Dodać fasolkę i obsmażać mieszając, aż zaczynie mięknąć, około 5 minut. Wmieszać cukier, sos ostrygowy i sos sojowy i nadal mieszając gotować przez kilka minut, aż fasola osiągnie pożądany stopień miękkości.

Ilość odsłon: 988
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl