facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fasolka po grecku

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# 40 dag fasoli
# 2 średnie cebule
# 150 ml oliwy
# 1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
# 4
łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
# 2 łodygi selera naciowego
# sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Fasolę opłukać i zalać na noc ciepłą wodą. Zagotować. Dodać obraną drobno posiekaną cebulę zrumienioną uprzednio na oliwie (wraz z oliwą) Łodygi selera drobno pokroić i dodać do fasoli. Gotować pod przykryciem ok. 2 godz. Pod koniec gotowania fasolę posolić i popieprzyć do smaku. Przed podaniem posypać siekaną zieloną pietruszką. Podawać z białym pieczywem.

Ilość odsłon: 754
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl