facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fasolka szparagowa - przepis tradycyjny

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* fasolka szparagowa żółta 500 g
* masło 1 2 łyżki
* bułka tarta 2 łyżki
* sól 1 łyżeczka

Przygotowanie

Od każdej fasolki odcinamy łodyżkę, płuczemy wszystkie razem na durszlaku i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy łyżkę soli i łyżkę masła. Gotujemy do miękkości.

W międzyczasie w małym rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki bułki tartej i czekamy, aż „się spieni” – co jakiś czas mieszając. Gotową fasolkę podajemy okraszoną bułką tartą.

Ilość odsłon: 1327
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl