facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Faszerowane papryki

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

papryka różnokolorowa 6 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
dymka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mięso mielone 800 gramów
jajka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
natka pietruszki, pęczek 1 sztuk
papryka mielona słodka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Przygotowanie

Papryki umyć i ściąć wierzchy. Ostrym nożem usunąć gniazda nasienne. Bułkę rozmoczyć w zimnej wodzie i wycisnąć.Oczyszczoną dymkę pokroić w talarki(bez szczypiorku). Oczyszczoną cebulę posiekać. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę i dymkę, wbić jajko, dodać koncentrat. Mieszając doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. wyrobić na jednolitą masę. Przygotowanym farszem napełnić papryki. Lekko docisnąć. Papryki przykryć ściętymi wierzchami i ustawić je w natłuszczonej, żaroodpornej formie. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. W połowie czasu pieczenia papryki podlać gorącym bulionem. Opłukane, osuszone listki natki pietruszki posiekać. Gotowe faszerowane papryki posypać posiekaną natką i podawać z białym pieczywem lub ziemniakami z wody.

Ilość odsłon: 1115
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl