facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Feijoada

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* kiełbasa wieprzowa 450 g
* polędwica wieprzowa 450 g
* bekon 6 plasterków
* czarna fasola 400 g
* olej 4 łyżeczki
* sól 2 szczypty
* suszony czosnek 2 szczypty
* cebula 2 szt
* liść laurowy 6 szt
* pieprz czarny 3 szczypty

Przygotowanie

Odstaw czarną fasolę w wodzie na jedną noc.
odsącz fasolę. Zalej świeżą wodą i gotuj przez 40 minut.
Do dużego garnka wlej 2 łyżeczki oleju, wrzuć osuszoną fasolę, szczyptę soli, szczyptę czosnku oraz liście laurowe.
Cebule obierz i posiekaj w półplasterki i dorzuć do garnka.
Gotuj około 15 minut po czym zestaw z kuchenki.
Na osobnej patelni na pozostałym oleju usmażyć bekon, następnie dodać pociętą w paski polędwicę, dodać szczyptę soli i czosnku.
Dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i mieszaj, aż odparuje cała ciecz.
Do mięsa dodaj przygotowaną wcześniej fasolę i wymieszaj.
Gotuj jeszcze około 10 minut.
Posyp świeżo zmielonym pieprzem aby nadać ostrzejszy smak.
Podawać z białym ryżem doprawionym kolendrą.

Ilość odsłon: 783
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl