facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fettuccine ze szparagami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 50 dag makaronu jajecznego Fettuccine Agnesi
* 30 dag zielonych szparagów
* 10 dag pomidorków koktajlowych
* 2 ząbki czosnku
* 1/2 pęczka bazylii
* 2 łyżki oliwy extra vergin Salvadori
* 2 średnie cebule
* 5 dag parmezanu w kawałku
* sól, pieprz

Przygotowanie

Szparagi umyć, odciąć końce. Odkroić główki, resztę łodyg pokroić na cienkie plasterki. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Czosnek i cebule obrać i pokroić. Bazylię opłukać, otrząsnąć, drobno posiekać.

Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć szparagi i, stale mieszając, smażyć.

Ilość odsłon: 1029
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl