facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fit brownie z czerwoną fasolą marki Halina

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

60 min.

Składniki

• 3 szklanki (250 ml) ugotowanej czerwonej fasoli marki Halina
• 3 bardzo dojrzałe banany
• 3 jajka L
• 1 szklanka (250 ml) kefiru naturalnego
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
• 1/2 łyżki cynamonu mielonego
• 3 łyżki kakao gorzkiego
• 1 szklanka (250 ml) mąki owsianej
• 6–8 łyżek erytrolu
• szczypta soli

Przygotowanie

1. Ugotowaną fasolę marki Halina wypłucz pod bieżącą wodą (bardzo dokładnie).

2. Fasolę, banany (obrane), jajka i kefir zmiksuj na bardzo gładki krem.

3. Dodaj kakao, kawę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, erytrol, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.

4. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj, ani niczym nie posypuj.

5. Ciasto piecz w temp. 170°C z termoobiegiem ok. 35–45 minut - do suchego patyczka.

6. Upieczone ciasto wyłóż na kratkę do ostudzenia.

7. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli, dodaj olej oraz masło orzechowe. Wymieszaj. Polej przestudzoną, ale nadal płynną polewą, ozdób owocami. Odstaw do stężenia czekolady.

Smacznego!

Ilość odsłon: 297
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl