facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Francuskie rogaliki z porzeczkami

Przepis dodał: przetworeczki

Ocena

4,40 ( 5 głosów )

Składniki

ciasto francuskie mrożone 40 dag
cukier 1/2 szklanki
cukier puder 3 łyżki
czerwona porzeczka 200 gram
czarna porzeczka 200 gram

Przygotowanie

Porzeczki myjemy, usuwamy zbędne rzeczy. Ciasto francuskie rozmrażamy, rozwijamy z rulonu i ostrym nożem kroimy na kwadraty.  Na środku każdego kwadratu kładziemy trochę porzeczek, posypujemy cukrem, składamy na pół formułując trójkąty. Dokładnie zlepiamy brzegi. Z resztek ciasta radełkiem wycinamy paski i przyklejamy do rogalików- na środku.  Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Posypujemy przez sitko cukrem pudrem.

Ilość odsłon: 1003
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl