facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

FRITTATA z cebulką, pieczarkami i szynką

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 10 pomidorków ?koktajlowych?
* około 300 g pieczarek
* 100 g wędzonej/podsuszonej szynki
* 200 g sera mozarella
* 150 g sera żółtego
* 5 młodych cebulek (?dymka?)
* 5 jaj
* oliwa z oliwek
* świeża bazylia, sól i pieprz

Przygotowanie

Pomidorki kroimy na pół, siekamy pieczarki w plastry, szatkujemy szynkę, mozarellę i ser. Cebulkę kroimy w kostkę lub paski. Na Cobbie rozgrzewamy patelnię z łyżeczką oliwy. Podsmażamy pieczarki. W oddzielnym naczyniu mieszamy jaja aż osiągną jednolitą konsystencję, dodajemy pozostałe warzywa (nie gotowane), następnie do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Jak grzyby są już miękkie dodajemy naszą ‘mixturę’ i smażymy około 5 minut aż osiągnie stałą konsystencję. Potrawa na 6 osób. Propozycja: sami wybierzcie np. grzyby zamiast pieczarek.

Ilość odsłon: 1228
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl