facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gąski, kozaki duszone

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dkg grzybów,
2 dkg masła lub margaryny,
5 dkg cebuli,
2 dkg tłuszczu,
2 dkg mąki,
sól,
pieprz,
1 łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki.

Przygotowanie

Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać w bieżącej wodzie, cienko poszatkować. Obraną cebulę pokrajać w drobną kostkę, dodać tłuszcz, 3 - 4 łyżki wody i razem dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, podprawić mąką, dodać sól i pieprz, zagotować, włożyć surowe masło (2 dkg) i siekaną zieleninę, wymieszać, wyłożyć na salaterkę.

Ilość odsłon: 1593
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl