facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gillowany Steak z grillowanymi jabłkami,w sosie karmelowym z kardamonem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

25 min.

Składniki

(4 porcje)
- 600 g wieprzowiny (chudej)
- 0,25 l soku jabłkowego
- 4 jabłka
- 100 g cukru
- 80 ml oleju
- 60 g masła
- 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
- 18 ziarenek Kardamonu
- 1 łyżka Marynaty Staropolskiej
- 1 łyżeczka Octu Jabłkowego

Przygotowanie

Mięso pokrój na 30 plastrów. Lekko rozbij tłuczkiem. Z połowy oleju i przyprawy do grilla i marynaty staropolskiej zrób zalewę i zamarynuj nią mięso.

Z cukru zrób karmel, rozcieńcz go sokiem jabłkowym, pod koniec dodaj masło.

Jabłka wypestkuj, pokrój w grube plastry, posmaruj olejem, pokrop octem jabłkowym i grilluj krótko, aby nie rozmiękły.

Mięso połóż na rozgrzanym grillu i upiecz.

Do sosu karmelowego dodaj kardamon. Na talerzu ułóż mięso na przemian z jabłkami maczanymi w sosie. Resztą sosu polej mięso.

Ilość odsłon: 779
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl