facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Golonko na piwie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Golonko wieprzowe
Piwo jasne pełne 0,5 l
Sól pieprz papryka słodka mielona
Czosnek - 1 ząbek na 1 golonko
Olej

Przygotowanie

Golonkę dokładnie umyć i opalić z ew. włosków. Natrzec solą pieprzem i papryka - polać odrobiną oleju i wentrzeć w golonkę. Włożyć do głębokiego naczynia i porokić w pasterki czosnek i obłozyć golonki. Zostawić w chłodnym miejscu na min 2 godziny. Osobiście "tak marynuję" przez 1 dzień



'




Do naczynia wlać całe piwo i podgrzać - wstawić opieczone golonko i dusić pod przykryciem przez 1,5 godziny aż mięso będzie z łatwościa odchodzic od kości - pamietac o dolewaniu wody lub piwa. Idealnie kiedy golonko jest zanuzone w wiekszej połowie w złcistym napoju.



Jesli chcemy aby golonko miało chrupiaca skórkę należy na około 15 - 20 min wstawić do gorącego pieca. Podawać z chrzanem tartym i musztardą.
Ilość odsłon: 1001
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl