facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Golonko z kapustą

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 golonki ( 2 kg),
1 kg kapusty kiszonej,
1 szklanka kaszy jęczmiennej,
listek laurowy,
ziele angielskie,
pieprz,
sól.

Przygotowanie

Golonki oskrobać ,wymyć, osuszyć, natrzeć pieprzem  i solą. Kapustę  przepłukać. W brytfannie ułożyć golonki ,obłożyć je kapustą, a dookoła podsypać kaszę . Dodać przyprawy. Zalać wodą , przykryć pokrywą, dusić do miękkości.Pilnować ,aby sos  nie wyparował. Podawać z ziemniakami  lub pieczywem.

Ilość odsłon: 1002
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl