facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gotowana biała kapusta

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? główki młodej białej kapusty (ok. 80 dag)
1 litr wody
2 liście laurowe
2 kostki rosołowe (drobiowy i wołowy)
3 ząbki czosnku
1 cebula (ok. 10 dag)
1 łyżka masła
sól
pieprz

Przygotowanie

Białą kapustę opłukać i poszatkować. Czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Ilość odsłon: 1663
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl