Przygotowanie
1.
Skorupki krewetek i krewetki naciąć wzdłuż grzbietu, usunąć czarną żyłkę.
2. Skorupki zostawić, krewetki grillowane w skorupkach bardziej soczyste. Wymieszać je z oliwą, posiekanym czosnkiem i solą, skropić whisky.
3. Zostawić na 15 minut (lub całą noc) w chłodnym miejscu. Krewetki ułożyć na blasze, piec 3 minuty, odwrócić, piec 3 minuty. Cztery krewetki zalać w miseczce sosem chilli, cztery w drugiej miseczce sosem żeńszeniowym. Jeść palcami.
2. Skorupki zostawić, krewetki grillowane w skorupkach bardziej soczyste. Wymieszać je z oliwą, posiekanym czosnkiem i solą, skropić whisky.
3. Zostawić na 15 minut (lub całą noc) w chłodnym miejscu. Krewetki ułożyć na blasze, piec 3 minuty, odwrócić, piec 3 minuty. Cztery krewetki zalać w miseczce sosem chilli, cztery w drugiej miseczce sosem żeńszeniowym. Jeść palcami.