facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grillowane steki w sosie teriyaki z owocową salsą

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 dobrze oczyszczone steki wołowe o gr 2 cm
* 1/3 szkl + 2 łyżki sosu teriyaki
* Owocowa salsa:
* 2 średnie śliwki
* 2 łyżki dżemu pomarańczowego
* 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
* 1 łyżka soku z limonek
* 1 łyżeczka zmielonego białego pieprzu


Przygotowanie

Włożyć steki i 1/3 szkl marynaty do plastikowej torby. Szczelnie zamknąć torbę i marynować w lodówce 30 minut. W małym naczyniu połączyć składniki salsy, odstawić. Wyjąć steki z marynaty, położyć na ruszcie nad średnio gorącymi, pokrytymi popiołem węglami. Opiekać steki bez przykrywania ok 15 minut (półkrwiste), do 20 minut (dobrze wypieczone), odwracając od czasu do czasu. Skropić 2 łyżkami marynaty i podawać z salsą.

Ilość odsłon: 1390
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl