facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grillowany boczek.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

odpowiedni kawałek boczku
ocet spirytusowy
zimna przegotowana woda
sól czosnkowa
przyprawa do grilla "klasyczna"

Przygotowanie

Boczek pokroić w plastry gr.ok.1,5cm. Natrzeć solą czosnkową i zostawić na chwilę na desce w tym czasie przygotować zalewę. Szklankę wody wlać do miski, dodać pół łyżeczki soli czosnkowej, 2 łyżki octu oraz 4-5 łyżek przyprawy do grilla. Zamieszać. Wsadzić boczek, w razie potrzeby (gdyby zalewa nie przykrywała boczku)podwoić ilość zalewy. To trzymać przez 1 dzień następnie grillować wedle uznania.

Ilość odsłon: 1486
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl