facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grillowany czosnek

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 główki czosnku

Przygotowanie

Główkę czosnku położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i dokładnie zawinąć. Każdą główkę czosnku zawijamy osobno w folię. Tak przygotowany czosnek położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 30 minut. Od czasu do czasu główkę czosnku należy odwracać, żeby czosnek się nie przypalił. Następnie czosnek należy wyciągnąć z folii.

Grillowana główka czosnku powinna być miękka, a same ząbki czosnku powinny się łatwo wyciskać z łupiny. Takim czosnkiem można smarować pieczywo. Jest on również doskonałym dodatkiem do kiełbasy, mięsa i szaszłyków z grilla.

Grillowany czosnek ma delikatniejszy smak od surowego czosnku

Ilość odsłon: 1547
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl