facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grillowany Pstrąg

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

świeże pstrągi
3 łyżki masła
po parę gałązek pietruszki zielonej, koperku
3 ząbki czosnku
1 cytryna
sól, pieprz, przyprawa do ryb

Przygotowanie

Pstrągi wypatroszyć, oczyścić z łusek, dobrze wymyć i osuszyć. Umieścić na głębokim pólmisku.

W garnuszku roztopić masło, dodać wycisnięty sok z połowy cytryny, posiekaną zieleninę, przecisnięty czosnek i przyprawy.Troszkę przestudzić

Przygotowana marynatą zalać pstrągi, owinąc półmisek folia i wstawic na co najmniej 12 godzin do lodówki.

Każdego pstrąga zawinąc w folie aluminiową (bardzo dokładnie). Umieścić ma grillu i grilować ok. 30 minut. Wersja zimowa: pstrągi można piec w piekarniku (ok. 25 minut), później odwinąc z folii, włączyc grzałkę opiekacza i jeszcze około 10 minut.

Ilość odsłon: 791
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl