facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grzybowy rosół

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 suszonych chińskich grzybów ,
3 szklanki wywaru ,
1 cebula ,
1/2 łyżeczki imbiru w proszku,
1 łyżka sosu sojowego,
1/2 łyżeczki cukru,
1/3 łyżeczki soli,

Przygotowanie

Chińskie grzyby wypłukać, zalać 1 szklanką ciepłej wody i odstawić na 20 min. Trzonki ściąć równo z brzegiem kapelusza, odrzucić. Grzyby włożyć do rondla, wlać wodę, w której  je moczono , dodać pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godz. Wyjąć cebulę i podawać na gorąco.

Ilość odsłon: 954
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl