facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gulasz po węgiersku - ostry

Przepis dodał: Olga

Ocena

1,00 ( 2 głosów )

Składniki

1 kg mięsa gulaszowego,
2cebule,
poł lampki wina czerwonego wytrawneg,
4 ziemniaki,
puszkę czerwonej fasoli,
paprykę-3 strączki
koncentrat pomidorowy,
troszkę chilli w proszku,
przyprawa FIX do gulaszu,
troszkę śmietany

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę posolic posypać papryką w proszku ostra,posypac cebula pokrojona w kostke,troszke ojeju-ok2łyzek.wszystko wymieszac i odstawic na2-3 godzinki do lodowki.nastepnie podsmazyc to mieso podlac woda,kto chce moze tez dodatkowo podlac winem czerwonym,dodac do tego ziemniaki pokrojone w mała kosteczke,papryke tez pokrojona w kosteczke,fasole czerwona.dodac koncentrat pomidorowy przyprawe Fix do smaku,chili troszeczke.Wszystko dusic pod przykryciem az bedzie miekkie,na koniec dodac 2 łyzki smietany.

Ilość odsłon: 1589
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl