facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gulasz po Węgiersku

Przepis dodał: Qba

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

60 dag wołowiny
30 dag boczku wędzonego
30 dag cebuli
30 dag ziemniaków
szczypta kminku
2 kostki paprykowe Knorr
80 g maki pszennej
2 ząbki czosnku
4 ziarenka czarnego pieprzu
3 ziarenka Ziela angielskiego
2 listki laurowe

Przygotowanie

Wołowinę, boczek wędzony, cebulę i ziemniaki pokroić w drobną kostkę.

W garnku o szerokim dnie podsmażyć boczek aż prawie zupełnie się wysmaży. Dodać cebulę i smażyć około 5 minut ciągle mieszając.

Dodać mięso i smażyć aż zacznie skwierczeć, co oznacza że soki odparowały. Mięso podsypać mąką, dodać kostki paprykowe, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy. Całość zalać 1 litrem wody.

Dodać pokrojone ziemniaki.

Gulasz dusić około 40 minut pod przykryciem aż mięso będzie zupełnie miękkie.

Ilość odsłon: 787
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl