facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Indyk po polsku

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

400 g. piersi z indyka,
250 g. pieczarek,
1 seler,
po 1 szt. papryki we wszystkich kolorach,
1 por,
1 cebula,
2 marchewki,
4 ząbki czosnku,
olej,
ryż,
1 kostka bulionu drobiowego,
25 g. białego wina wytrawnego,
wiśniówka lub miód.
Sos sojowo-grzybowy,
mąka ziemniaczana.

Przygotowanie

Sos: 75 g sosu sojowo-grzybowego, 2 łyżki oleju, kieliszek wina, 4 ząbki czosnku (wycisąć), bulion z  1 kostki, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
W woku rozgrzać olej i smażyć kawałki mięsa w bardzo gorącym oleju przez 5-10 minut. Po usmażeniu wyjąć i smażyć warzywa oraz pieczarki. Warzywa wyjąć z woka. Kawałki mięsa  i warzywa włożyć do sosu   dodając pieprz, chili. Ugotować ryż. Smakuje dobrze z surówką z kapusty pekińskiej.

Ilość odsłon: 850
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl