facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Indyk po więgiersku

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1/2 kg fileta z indyka
* 2 cebule
* kilka kolorowych papryk
* 2-3 pomidory (można z puszki)
* 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
* przyprawy (mielona papryka, pieprz, sól, zioła)
* oliwa do smażenia

Przygotowanie

Mięso wypłukać, pokroić w kostkę lub paseczki. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i odstawić na pół godziny. Oliwę rozgrzać, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać mięso i dobrze obsmażyć ze wszystkich stron. Umyte i oczyszczone papryki, pomidory obrane ze skórki (lub z puszki) dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy, zagotować i doprawić jeszcze do smaku.

Ilość odsłon: 788
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl