facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Indyk Santos

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

indyk 1 sztuk
sól 1.5 łyżek deserowych
pieprz 2 łyżek deserowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 szklanek
pomidor 4 sztuk
papryka 4 sztuk
natka pietruszki 0.5 szklanek
ocet 0.5 szklanek
woda 1 szklanek
szynka 0.5 kilogramów

Przygotowanie

Czosnek z solą i pieprzem utrzeć na pastę. 2. Natrzeć całego indyka także wewnątrz, włożyć do brytfanny. 3. Do pomidorów i papryki, pietruszki wlać wodę, oliwę i ocet. 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) w czasie pieczenia polać indyka kilkakrotnie sosem. Uwaga: Czas pieczenia indyka oblicza się w następujący sposób; każdy kilogram mięsa należy pomnożyć przez czas pieczenia - 45 min. I tak np. 4 kilogramowy ptak-powinien piec się około 3 godzin. 5. Na gorącym półmisku ułożyć na przemian plastry indyka i szynki. 6. Podawać z przetartym przez sito . sosem, frytkami, mieszaną sałatką lub surówką. Proporcje dla 8-10 osób

Oliwa lub olej, pomidory pokrojone w kostkę, papryka i natka pietruszki posiekane, ocet 6%, szynka pokrojona w cienkie plasterki

Ilość odsłon: 839
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl