facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Indyk w sosie sojowym

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Piersi z indyka - 400 g,
pieczarki - 250 g,
seler - 1 szt.,
papryki wszystkie kolory - po 1 szt.,
por - 1 szt.,
cebula - 1 szt.,
marchewka - 2 szt..,
czosnek - 4 ząbki,
4 ząbki,
olej,
ryż,
bulion drobiowy - 1 kostka,
wino białe wytrawne - 25 g,
wiśniówka lub miód.

Przygotowanie

Sos: 75 g sosu sojowo-grzybowego, 2 łyżki oleju, kieliszek wina, 4 ząbki czosnku (wycisąć), bulion z  1 kostki, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. . W woku rozgrzać olej i smażyć kawałki mięsa w bardzo gorącym oleju przez 5-10 minut. Po usmażeniu wyjąć i smażyć warzywa oraz pieczarki.. Warzywa wyjąć z woka.  Kawałki mięsa  i warzywa włożyć do sosu   dodając pieprz, chili .Ugotować ryż. Smakuje dobrze z surówką z kapusty pekińskiej

Ilość odsłon: 854
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl