facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Indyk z kapustą. Kuchnia niemiecka.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# 4 piersi indyka wagi około 180 g każda
# 8 cienkich plastrów chudego bekonu
# 250 g pielonych winogron
# 750 g kiszonej kapusty
# 1 cebula
# 2 ziarna jałowca
# 1 liść laurowy
# 3 łyżki białego wina
# 30 g smalcu
# 100 g łuskanych orzechów włoskich
# sól, świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Mięso lekko posolić, oprószyć pieprzem. Każdy kawałek owinąć dwoma plastrami boczku.

Winogrona przepołowić i wypestkować. Kapustę wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, dodać jałowiec, liść laurowy, sól i pieprz do smaku.

Kapustę wyłożyć na folię do pieczenia, polać winem i wyłożyć na nią kawałeczki smalcu. Na wierzch położyć indyka owiniętego boczkiem, obłożyć winogronami i orzechami. Folię szczelnie zamknąć.

Włożyć do ogrzanego do temperatury 200°C pieca. Piec 60 minut.

Ilość odsłon: 869
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl