facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Jajecznica

Przepis dodał: kapitanzbikowski

Ocena

1,00 ( 1 głosów )

Składniki

4 jajka
1 łyżka masła
sól

Przygotowanie

Jajka umyć, wytrzeć, wbić do miski, osolić, lekko ubić widelcem. Masło stopić na patelni, zanim się zrumieni, wlać jajka. Smażyć na małym ogniu. Odwracać masę kawałkami na drugą stronę, nie mieszać Przełożyć na talerze, gdy jajecznica jest już ścięta, ale jeszcze miękka, i podawać z pieczywem i masłem. - do masy na jajecznicę można dodać: - 1 łyżkę masła i roztrzepać je ubijaczką z jajkami. Jajecznica będzie delikatniejsza - 2 łyżki mleka  i śmietany - 2 łyżki sera przerośniętego pleśnią - 2 łyżki utartego sera twardego - 3 łyżki grzanek z bułki pokrojonej w kostkę i przesmażonej na 1 łyżce masła - 2 posiekane filety anchois - 1 wymoczonego i posiekanego śledzia - 100 g wędzonej ryby - 1 posiekaną i przesmażoną na maśle cebulę - 2 łyżki ugotowanego zielonego groszku - 2 obrane ze skórki, oczyszczone z pestek, pokrojone na plasterki i przesmażone na 1 łyżce masła pomidory - 100 g ugotowanych główek szparagów

Ilość odsłon: 1031
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl