facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Jajka faszerowane grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Jajka,
grzyby suszone (najlepiej prawdziwki),
cebula, masło.

Przygotowanie

1. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek,przeciąć wzdłuż, żółtka oddzielić.

2. Ugotować grzyby suszone ( najlepiej prawdziwki, usmażyć na złoty kolor cebulę

( na maśle) a następnie sporządzić farsz;grzyby, cebulę i żółtka z jajek przepuścić przez maszynkę do mięsa - dobrze wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.

3. Farszem napełnić przygotowane połówki jajek w taki sposób by farsz wystawał do góry.

Uwagi: Potrawę podaje się w formie zakąski na zimno. Zaprosić sąsiada ( sąsiadkę), postawić na stole duży półmisek z przygotowaną potrawą i delektować się błogością jaka pojawi się na twarzy gościa w miarę połykania kolejnych "półjajek".. Potrawę podaje się w formie zakąski na zimno.

Ilość odsłon: 813
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl