facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kalafior gotowany polany bułką tartą

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

* kalafior 1 duży
* sól 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Kalafior oczyścić, włożyć do lekko osolonej, zimnej wody. Zostawić w niej na 15 minut. Garnek  napełnić do połowy wodą i osolić.

Do wrzącej wody dać kalafior głąbem do dołu. Gotować  pod przykryciem 30 minut.

Kalafior powinien być miękki. Osączyć z wody. Podawać polany masłem z bułką tartą. o lekko osolonej, zimnej wody. Zostawić w niej na 15 minut. Garnek  napełnić do połowy wodą i osolić.

Do wrzącej wody dać kalafior głąbem do dołu. Gotować pod przykryciem 30 minut.

Kalafior powinien być miękki. Osączyć z wody. Podawać polany masłem z bułką tartą.
Ilość odsłon: 1816
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl