facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kalafior w cieście naleśnikowym

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* kalafior duży 1 sztuka
* mleko 1,5 szklanki
* jajka 2 sztuki
* olej 2 łyżki
* cebula 1/2 sztuki
* olej do smażenia
* mąka do zagęszczenia ciasta
* sól do smaku
* pieprz do smaku

Przygotowanie

Z jajek, mleka i mąki przygotować ciasto. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i lekko rumienimy na dwóch łyżkach oleju. Dodajemy do ciasta i doprawiamy do smaku  solą i pieprzem. Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu. Dzielimy na różyczki i gotujemy ok 10 minut. Osączamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zrumienienia. Jeśli ktoś nie lubi cebulki, może dodać do ciasta zioła  lub paprykę w proszku. Podajemy z dowolnym sosem, sałatką bądź ketchupem.

Ilość odsłon: 819
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl