facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kapusta z grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

5 dkg grzybów suszonych - najlepiej borowików,
50 dkg kapusty kiszonej,
około 1,5 litra wody,
2 średnie cebule ,
3 - 4 łyżki oleju,
sól i vegeta do smaku.

Przygotowanie

Grzyby opłukać, zalać wodą odstawić na noc, kapustę gotować aż zacznie mięknąć, dolać wodę z grzybów, dodać vegetę i sól, rozmoczone grzyby pokroić i dodać do kapusty, gotować aż do miękkości grzybów, cebulę poszatkować usmażyć lekko na oleju i połączyć z kapustą i grzybami, podawać z małymi grzankami z białego pieczywa. Smacznego

 

Potrawa ta jest rodzajem kapuśniaku i w niektórych rejonach Polski podaje się ją na Wigilię - jako postny barszcz, im więcej grzybów tym smak i zapach intensywniejszy, z tym ostatnim należy już samemu poeksperymentować.

Ilość odsłon: 842
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl