facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Karp nadziewany grzybami

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# Karp ważący około 1 kg,
# 200-300 g świeżych grzybów (mogą być pieczarki),
# 1 cebula,
# 2 białka jajka,
# ? szklanki śmietany,
# masło,
# koperek lub natka pietruszki,
# sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Sprawić karpia, opłukać, na godzinę przed pieczeniem nasolić go. Grzyby pokroić na duże kawałki, udusić na maśle razem z posiekaną cebulką. Po przestudzeniu dodać ubite białka jajka, posiekaną natkę pietruszki lub koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnić rybę. Włożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, zapiec w gorącym piekarniku. W trakcie pieczenia podlewać rybę wytapiającym się tłuszczem. Kilka minut przed wyjęciem z piekarnika podlać karpia śmietaną.

Ilość odsłon: 838
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl