facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Karp pieczony

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 kg karpia,
* masło,
* 1-2 łyżki mąki,
* sól i pieprz do smaku



Przygotowanie

Karpia sprawić, umyć, posypać solą i czarnym mielonym pieprzem, odstawić na co najmniej godzinę w zimne miejsce. Po tym czasie oprószyć rybę mąką, ułożyć na karpiu kawałki masła ( można zawinąć w folię aluminiową), zapiekać w nagrzanym piekarniku, podlewając czas od czasu wytopionym masłem, aż ryba będzie miękka.
Karpia podawać z frytkami lub ziemniakami z wody oraz surówką.

Ilość odsłon: 748
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl