facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Karp w ostrym sosie

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg karpia,
1/2 kg warzyw mieszanych,
15 dag cebuli,
listek laurowy,
kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu,
sól, cukier,
3 łyżki utartego chrzanu,
1/2 szklanki gęstej śmietany,
4 łyżki rosołu,
2 żółtk,
sok z cytryny.

Przygotowanie

Ugotować rybę z warzywami i wyłożyć na półmisek.Polać sosem przygotowanym w następujący sposób: utarty chrzan włożyć do wrzącego rosołu, dodać śmietanę, zagotować, wymieszać z żółtkami. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Zalaną sosem rybę podawać z dodatkiem ryżu.

Ilość odsłon: 787
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl