facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kasza gryczana wypiekana z suszonymi grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dkg klusek według przepisu poniżej,
50 dkg świeżych lub mrożonych podgrzybków,
2 cebule,
pół szklanki śmietany,
1 żółtko,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz

Przygotowanie

1. Grzyby namoczyć na 2-3 godziny, a następnie ugotować w wodzie w której się moczyły (potrzeba około 2 szklanek wody).

2. Do 1,5 szklanki wywaru z grzybów wsypać kaszę, gotować na wolnym ogniu, aż kasza będzie miękka i gęsta.

3. Boczek pokroić w grubą kostkę, zesmażyć razem z cebulą.

4. Do miski włożyć ugotowaną kaszę, pokrojone w paski grzyby, boczek razem z wytopionym z niego tłuszczem i cebulą, jajka, sól i pieprz, wymieszać.

5. Dobrze wyrobioną masę wyłożyć do formy do pieczenia wysmarowanej uprzednio masłem.

6. Zapiekać w temp. 130°C przez 30 min.

Ilość odsłon: 736
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl