facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kaszanka

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dag kaszy gryczanej,
1 kg ziemniaków,
1 cebula,
5 ziaren ziela angielskiego,
listek laurowy,
sól,
pieprz,
25 dag wędzonej słoniny,

Przygotowanie

Sparzyć kaszę. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć. Wymieszać z kaszą i drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę nałożyć do specjalnie uszytych z płótna wąskich woreczków. Zawiązać końce sznurkiem. Gotować w wodzie z przyprawami przez ok. 25 min. Następnie włożyć na chwilę do zimnej wody . Następnie wyłożyć zawartość woreczków na deskę. Krajać w plasterki o grubości 1,5 cm . Smażyć na gorącym tłuszczu wytopionym  ze słoniny. Podawać z czerwoną kapustą.

Ilość odsłon: 942
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl