Przygotowanie
1.
Mięso pokroić w kosteczkę, zamarynować przyprawą do mięs i solą, smażyć na oleju do miękkości (najpierw podsmażyć mięso wieprzowe, później dodać drobiowe-wieprzowina dłużej uzyskuje miękkość).
2. Czosnek obrać i rozetrzeć, dodać do joguru odstawić. Paprykę pokroić w paski, sałatę podrzeć na połowy.
3. Chleb 'pitta' włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 220*C na ok. 8 min. Podgrzane chlebki przekroić na pół. Kieszonki nafaszerować startym serem, następnie smażonym mięsem, paskami papryki i do każdej włożyć pół liścia sałaty.Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.
2. Czosnek obrać i rozetrzeć, dodać do joguru odstawić. Paprykę pokroić w paski, sałatę podrzeć na połowy.
3. Chleb 'pitta' włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 220*C na ok. 8 min. Podgrzane chlebki przekroić na pół. Kieszonki nafaszerować startym serem, następnie smażonym mięsem, paskami papryki i do każdej włożyć pół liścia sałaty.Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.