facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kebab w chlebie Pitta

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

3 chlebki 'pitta'
pół piersi z kurczaka
20 dag mięsa wieprzowego
pół papryki czerwonej
garść startego żółtego sera (np. gouda)
3 liście sałaty (najlepiej strzępionej)
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, olej do smażenia, przyprawa do mięs (delikat lub gyros)

Przygotowanie

1. Mięso pokroić w kosteczkę, zamarynować przyprawą do mięs i solą, smażyć na oleju do miękkości (najpierw podsmażyć mięso wieprzowe, później dodać drobiowe-wieprzowina dłużej uzyskuje miękkość).



2. Czosnek obrać i rozetrzeć, dodać do joguru odstawić. Paprykę pokroić w paski, sałatę podrzeć na połowy.



3. Chleb 'pitta' włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 220*C na ok. 8 min. Podgrzane chlebki przekroić na pół. Kieszonki nafaszerować startym serem, następnie smażonym mięsem, paskami papryki i do każdej włożyć pół liścia sałaty.Polać sosem jogurtowo-czosnkowym.
Ilość odsłon: 1991
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl