facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową

Przepis dodał: prpr

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

60 min.

Składniki

- mąka 500g
- masło 150g
- surowe żółtko i całe jajko
- gęsta kwaśna śmietana 18% ¾ szklanki
- sól ½ łyżeczki

Farsz:
- Kiełbasa biała surowa Gzella 500 g
- białko
- pieprz

Przygotowanie

Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, siekamy nożem na piasek. Następnie dodajemy sól, śmietanę, żółtko i zagniatamy ciasto. Owijamy je lnianą ściereczką lub folią i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. 

Z Kiełbasy białej surowej zdejmujemy osłonkę, a mięso doprawiamy pieprzem  i mieszamy z surowym białkiem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko, szklanką wykrawamy krążki.

Napełniamy je mięsem, zlepiamy. Każdy pieróg smarujemy rozkłóconym jajkiem. Kibiny układamy na blasze zlepioną częścią do góry, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-40 minut.  


Smacznego!

Ilość odsłon: 438
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl